Ikutsama

STATS

Related Posts with Thumbnails

Monday, 19 July 2010

HARUS SANI DIPERKUDAKAN UNTUK PECAH BLAHKAN PR


IPOH, 18 Julai: Sekarang sudah terang lagi bersuluh, penghujung hayat seorang mufti yang dahulunya terkenal dengan pelbagai isu seperti murtad, sudah sangat bercelaru dan kabur.


Setiausaha Sekretariat Pakatan Rakyat Negeri Perak, Drs Khalil Idham Lim (gambar) menyifatkan Tan Sri Harussani Zakaria sudah menjadi pejuang assobiah dan mempertahankan perjuangan Umno yang ‘sesat’.

“Saya sangat terkejut dengan kenyataan Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria mahu terus menyatupadukan orang Islam dan Melayu di negara ini walaupun terdapat pihak yang tidak menyenangi usaha murni beliau ini.

“Nampaknya dia semakin bercelaru dan semakin menampakkan usia senjanya yang kurang jelas ke mana halatujunya sebenar,” ujar Khalil di dalam blognya.

Harussani sebagai dipetik dalam Malaysiakini: "Harapan itu ada kerana kedua-duanya (Umno dan PAS) memang hendak bersatu. Itulah cita-cita saya," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Perhimpunan Melayu Perak anjuran Gagasan Melayu Perak di Ipoh, kelmarin.

Menurut Khalil yang juga Ketua Penerangan PAS negeri, satu perkara yang mengejutkan apabila Harussani berkata terdapat pemimpin kedua-dua parti Melayu berkenaan yang datang berjumpa beliau baru-baru ini bagi membincang dan meminta pandangannya berhubung cara untuk menyatupadukan kedua-dua parti tersebut.

“Siapa pula yang dimaksudkan oleh Harussani terutamanya dari PAS. Saya kira satu kenyataan yang bahaya dan perlu dibuktikan oleh beliau, bukannya main lepas cakap. Ataupun perbualan biasa dengan orang yang didakwa PAS oleh beliau dan dia mahu memutar belit fakta untuk sekian kalinya,” katanya lagi.

KAH..KAH..KAH..HARUS SANI SANGGUP BERBOHONG

AKU TAHU KO PUNYA RANCANGAN SUPAYA MASYARAKAT BUKAN ISLAM AKAN HILANG KEPERCAYAAN KEPADA PAS....

TAPI AKU INGAT KO DAH TERLAMBAT SEBAB KAMI DAH ADA DEWAN PENYOKONG PAS UNTUK MENEPIS SEGALA FITNAH TERUTAMA UNTUK MENGHILANGKAN KEPERCAYAAN  ORANG BUKAN ISLAM KEPADA PAS..


KAH..KAH..KAH..CITER LAWAK LA WOIIII!!!

CERITA DUNGU YANG KO BAWAK ..KAH..KAH..KAH

HANYA YANG DUNGU MACAM UMNO NGOK JER YANG PERCAYA KAH..KAH..KAH

CUPING : Tak kiralah ulamak ke,mufti ke,klau dari Umno sememangnya mereka semua dungu..

1 comments:

baginda® said...

salam cuping...

mu masukan artikel nih nnt ek...

ty

Design by CUPING MERAH Visit Original Post Cuping2 Template