Ikutsama

STATS

Related Posts with Thumbnails

Wednesday, 8 February 2012

LAGI BONGKAR KERJASAMA KERAJAAN UMNO-BN ISRAEL

Sebelum lu orang baca berita dibawah ,ingin gua ulaskan sikit tentang maklumat Badrul Hisham dapat..gua yakin percaya 100% bahawa maklumat itu benar dan gua sendiri tahu memang syarikat minyak Sawit di Pasir Gudang memang mempunyai hubungan dagangan dengan Israel..

Perdagangan ini sudah berlaku bertahun-tahun dulu apa yg gua tau dari rakan-rakan yg berkerja di Syarikat Minyak Sawit berkenaan yg mereka memberitahu tentang logo@ sticker yg ditampal pada bekas-bekas produk untuk di eksport,sticker bulat berwarna biru gelap dan bertulis huruf "K" itu bermaksud quality atau halal bagi Israel (kurang pasti) tapi itu memang khas untuk dihantar ke Israel.

Apa yg dikatakan minyak sawit itu bukanlah minyak sawit yg anda bayangkan berwarna kuning seperti minyak makan untuk dieksport ke Israel, minyak ini telah melalui proses  hydrolysis,splitting dan seumpama dengan itu
.produk-produk yg dihasilkan didalam pemerosesan ini antaranya ialah GLYCERIN,C6 - C18 dll
Sedikit apa yg gua tahu tentang produk glycerin ialah ..ia diguna campur kedalam produk makanan,ubat batuk,barang makeup dan ia juga dicampurkan kedalam pemerosesan untuk membuat bom Atom(tak pasti)


'Syarikat Johor berdagang minyak sawit dengan Israel'


Bercanggah dengan kempen Malaysia yang pro-Palestin, sebuah NGO mendakwa bahawa dua syarikat di Johor berdagang minyak sawit dengan rakan perniagaan mereka dari Israel.

NONEMenurut Ketua Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Badrul Hisham Shaharin (kiri), dua syarikat tersebut didakwa
mengeksport minyak sawit ke Israel melalui Tanjung Pelepas dan Pasir Gudang.

Minyak sawit itu dihantar ke sebuah pelabuhan terbesar di Israel, Ashdod, dakwa Badrul yang lebih dikenali sebagai Chegubard.

Chegubard berkata dia mempunyai borang Kastam dan pengesahan tempahan membabitkan syarikat-syarikat pengeksport minyak sawit di Johor untuk menyokong dakwaannya itu.

Beliau mendakwa, pihaknya juga mempunyai bukti bergambar bahawa pegawai kerajaan Israel telah datang ke Johor untuk memeriksa penghantaran minyak sawit sebelum dihantar kepada Israel.

Sepatutnya, tegas Chegubard, ianya menyalahi undang-undang kerana negara tidak mempunyai hubungan diplomatik dengan Israel.

2 comments:

Terjah semacam said...

memang betol pon... orang2 yang buat documentation mesti tau... kosher ni lebih kurang suci... lepas tu setiap document export hendaklah dihantar ke miti untuk approval (ada sedikit leceh la sebb israel order product berquality AAA )... mengikut maklumat yang tepat ....

Abu Nu'man said...

MOHON DILINNKAN DI SINI
http://dppwm.blogspot.com

Design by CUPING MERAH Visit Original Post Cuping2 Template