Ikutsama

STATS

Related Posts with Thumbnails

Friday, 13 January 2012

Siapa harus disingkir selepas Hassan Ali? kenali "ustaz N" Task Force'Ustaz N" terlibat dengan Task Force ini dan telah dua kali menguruskan pertemuan diantara "Dato’ W"(asal trengganu) seorang berpangkat Jeneral daripada Kor Risik yang dipinjamkan ke Jabatan Perdana Menteri dengan Tuan Guru Dato’ Nik Abdul Aziz Nik Mat. Bagaimanapun, Tuan Guru dengan jelas tidak mahu terlibat dengan agenda Task Force 2010 tersebut.
Nasib baik, Tuan Guru Nik Aziz tidak mahu membabitkan diri.
Ini kerana tidak lama kemudian,agenda Task Force ini kemudiannya berubah kepada agenda perpaduan Melayu. Ianya mengalih isu Selatan Thai kepada isu menyelamatkan kepimpinan Abdullah Ahmad Badawi ‘beyond 2010′, menurut email itu. Tahun 2010 ialah tahun asal transisi kuasa antara Abdullah kepada Najib.
Task Force ini digembeling oleh "Dato’ W" dan "Ustaz N" untuk menganjurkan beberapa pertemuan di antara pemimpin tertinggi UMNO dengan beberapa pemimpin PAS. Akhirnya, Abdullah Badawi membuat pengakuan bahawa sedang ada rundingan antara kedua-dua parti tersebut.
Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir, Tengku Razaleigh Hamzah dan Muhyidin Yassin bagaimanapun berjaya membangkitkan keberanian terbuka ahli-ahli Majlis tertinggi UMNO dan pemberontakan dalaman berlaku mengakibatkan Abdullah terpaksa berundur sebelum 2010.
“Task Force ini juga terlibat dengan mendedahkan maklumat-maklumat Kor Risik Angkatan Tentera Malaysia yang bertujuan menjatuhkan Najib Razak. Antaranya ialah mendedahkan maklumat pembunuhan Altantunya kepada Tengku Razaleigh Hamzah dan kemudian kepada Raja Petra Kamaruddin”.
Setelah ketiadaan Abdullah,ada usaha untuk mengekalkan semula Task Force ini. Pertemuan di antara wakil Task Force bersama Menteri Pertahanan Ahmad Zahid Hamidi diadakan.
Bagaimanapun,Najib Razak tidak berminat kerana dia tahu dan sedar apa yang telah dilakukan oleh Task Force ini ke atasnya. Namun akhirnya,Najib lembut hati apabila nama "Ustaz N" dibangkitkan.
Antara yang akan menjadi usaha terkininya ialah mengembalikan kegemilangan BN dengan membawa semula PAS ke dalamnya.Pasti Najib Razak akan menerimanya kerana ia akan meneruskan legasi ayahandanya
Apakah peranan Utusan Malaysia di dalam keprihatinan tiba-tiba terhadap PAS adalah sebahagian daripada agenda Task Force 2010?
Memang “Ya

0 comments:

Design by CUPING MERAH Visit Original Post Cuping2 Template