Ikutsama

STATS

Related Posts with Thumbnails

Monday, 24 May 2010

Apabila baghal berjumpa keldai


Ketua Penerangan Badan Perhubungan Umno Kedah Datuk Seri Jamil Khir Baharom menyangkal dakwaan bahawa pemimpin parti itu terlibat dalam melobi wakil rakyat Pakatan agar lompat parti.

"Jika berlaku lompat parti, ini kerana mereka sendiri yang sudah tidak sanggup lagi menipu rakyat terutamanya apabila kerajaan negeri gagal menunaikan janji saperti yang ditaburkan semasa kempen pilihan raya umum lalu," katanya kepada pemberita, di Baling hari ini.

*klau tk sanggup tipu rakyat kenapa tk letak jawatan jer..itukan lebih baik biarlah rakyat membuat pilihan balik daripada melompat menyakitkan hati rakyat..

Jamil Khir yang juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri berkata berasaskan situasi yang berlaku di Kedah sekarang, tidak mustahil kerajaan Pakatan Rakyat yang diteraju PAS itu akan tumbang.

 "Sekiranya berlaku pembubaran DUN (Dewan Undangan Negeri) dalam masa terdekat Umno dan BN sedia menghadapinya," katanya.

Beliau yang sebelum itu merasmikan Program Juara Rakyat peringkat DUN Kuala Ketil di Baling diminta mengulas desas-desus mengatakan empat ADUN Kedah dari PKR dan DAP akan melompat parti.

*Ini juga pun satu baghal ..ingatkan cerdik pandai macam jamil ni akan mengkaji dulu sebelum mengeluarkan kata-kata tetapi sama gak dengan haprak umno yang lain..percaya khabar angin bulat-bulat...

woiiii !!!...Jamil bilo ko nak keluarkan fatwa tentang lesen judi yang kerajaan ko dah luluskan? 

CUPING : Kalau dah baghal tetap baghal

1 comments:

BUJANG SUSAH said...

Hahahaha... kan puak2 umno ni mmg dah lama jadi baghal.. org klau pandai mcmana pun klau masuk umno terus jadi baghal punya.. hehehe

Design by CUPING MERAH Visit Original Post Cuping2 Template