Ikutsama

STATS

Related Posts with Thumbnails

Sunday, 24 May 2009

Na’uzubillah… Amina Dola… dedah dan akan dedah lagi…. !!!-perak express



May 24th, 2009 | By webmaster | Category: M3m, News, Team PerakExpress, utama
Oleh M3M
Mak Minah dah buat hal dah…… Baru dan tak sejuk lagi ceriter penamaan calon, udah dia nak berdrama. Minah Opera ke apa makcik kita ni….. Kalau nak berdrama pun sabor ler dulu, bior ler real sikit…. Ini cameraman pun belum sedia, udah start baca dialog!!! Entah apa-apa Mak Minah kita ni…. Go slow makcik….!!! Dah tua… tak elok, laju-laju… Nanti jantung meragam…. merajuk sakan dia, makcik jugak yang susah…..
Dulu…. abeh anak beranak, sedara mara masuk Parti Keadilan. Habeh dia kontrol…. semua nyer. Tup-tup bila terkenyut….. abis kesemua-mua nyer keluor pulak dah….. Marah bebenor nampak nyer Mak Minah??? Apa ke hei nyer…. cer habaq mai kat ceq??? Awat hang terkenyut??? Apa pasai… marah Anwar kat ka???

Itu ler orang kata….. masa bercinta, fuuuuhhhh mak….. semua nyer wangi belaka. Ketiak hangit pun…. bau seperti harum kasturi. Tapi…… bila bertelagah dan bercerai, timbul ler macam-macam bau. Bau tekiak pengit ler…. peluh badan bau cencorot ler… taik bau pengor ler….. Adehhh…. macam-macam bau ada la!!!

Pada aku, ini ler satu sikap yang tak baik…. dan tak beretika. Bila dah bercerai… abeh semua cerita tak baik tentang rumahtangga dihebahkan, terbongkar semua privasi…. Setengah nyer pulak tu… ada usur tokok tambah untuk menyedap halwa telinga para pendengar. Ni apa cerita??? Orang macam ni nak dipilih jadi pemimpin….??? Kalor orang Penanti pilih Amina Dola ni….. memang satu kebodohan besor ler…. Tolak jer orang macam ni… Nak dipanggil pemimpin pun tak layak!!!

Drama Mak Minah kita ni, bermula dengan mendakwa yang PKR telah cuba ‘menyuap’ dia supaya tidak bertanding dalam PRK Penanti. Eleh….. taktik basi!!! Konon nyer…. cuba nak palitkan PKR dengan rasuah politik ler tu…. and…. and…. and…. kata dia lagi…. dia ada bukti.!!!! Don’t play-play…. Oooooo… takut nyer….!!! PKR nak rasuah hang….??? Well…. you don’t piss me at all, instead, you make me want to laugh….. Sequeeeeze me… I laugh dulu norr….. kah… kah…. kah…. kah… kah!!!!

Woi….. Mak Minah ni ‘klon’ Ezam ke apa…!!! Sound like Ezam…. Style like Ezam but too bad, she’s not Ezam. Kalor Ezam…… kan best…. !! Boleh usik-usik dan sakat-sakat dia sikit……!!! Lama dah tak nyakat si Mat Kotak ni…. rindu pulak!!! Berbalik kepada Amina Dola…., deyyyy…. Mina Dola….. hang ingat orang akan percaya dan telan bulat-bulat apa yang hang dakwa, sebab hang pernah jadi Ketua Wanita PKR Pulau Pinang……once upon a time dulu??? Let me answer the question for you… poooorrrdddaaahhh!!!

Lepas tu… dia kata, dia akan bongkarkan semua kepincangan PKR dan Pakatan Rakyat untuk ditonton oleh kita. Aha…. ini satu lagi taktik Ezam yang digunapakai oleh Amina Dola. Woi… hang pi berguru dengan Ezam ka??? Ni…. nak habaq mai kat hang….. hang berdrama tapi hang jangan lupa…. ni dok ada, barisan rakyat akan jadi pengkritik hang….. Make sure lakonan hang mantap…. kalau tak, hang akan dicampak keluaq….

For a start…. aku rasa… well … anggap ler ini sebagai kritik…. kira kritikan pertama daripada aku la……

You look so plastik la… your acting, arr… tak real…. kekok…. tak dak umph…. biasa jer….. nothing extraordinary…. memek muka macam dibuat-buat…. senang nak baca watak hang, lakonan hang tawaq habiaq!!! Sorry ler…. that’s how I feel. Anggap ler ini…. sebagai kritikan yang membina. Cuba lagi , wokey??? Hari pertandingan masih jauh lagi… hang masih ada masa lagi untuk improve dan convince juri-juri dan para pengkritik lain. Good luck to you!!!

So…. kita tunggu round seterus yer, untuk menyaksikan lakonan drama daripada peserta wanita tunggal kita dalam pertandingan 4 penjuru PRK Penanti.!! Sama-sama lah kita tengok skrip dan dialog Amina Dola dalam aksi lakonan seterus nyer. Alahai…. siapa ler agak nyer penulis skrip calon Amina Dola kita ni??? Untuk mengetahui dan menghayati dari dekat drama lakonan peserta wanita tunggal kita ini….. hangpa boleh klik dekat sini. Baca…. lepas tu hangpa tepuk dada hangpa… dan tengok, hangpa sendawa atau tidak….. Jangan sampai termuntah udah, ya???

Apa-apa pun…. kita tunggu dan saksikan lah nanti…. sama ada, lakonan Amina Dola ada improvement…. atau dok tang tu jugak…. wallahu’alam!!!

0 comments:

Design by CUPING MERAH Visit Original Post Cuping2 Template