Ikutsama

STATS

Related Posts with Thumbnails

Wednesday, 25 January 2012

Orang MB Azizan mengamuk di Gerai Tiga Abdul

 

 

Jatuh Azizan, TukarTiub Dah Mcm Barua Umno.

.
Asalamualaikum wbt & Selamat Sejahtera...

Kali nih aku nak bukak tajuk 'Pas Ganti Umno'... Sebenarnya aku malas nak cerita benda nih...

Pasalnya ramai geng PR dah jadi mcm umno akhir2 nih... Bangang nak mampus.. Nanti aku huraikan kenapa.. OK?

Beberapa hari nih aku tak keluar artikel pun kat g3a.. Tima Kasih kat HBY & Rakyat Msia pasal sudi support g3a pada time aku malas cam nih...



Ada beberapa isu yg dibangkitkan blogger PR akhir2 nih aku tengok mmg isu bangang... Bakar darah je aku tengok perangai diorang akhir2 nih...

Tapi bila aku layan baca komen member2 kat g3a.. aku steady balik.. Sebelum g3a di bukak, aku tak pernah ada kawan dlm intenet nih... Tapi dlm 2-3 hari aku tak menulis nih aku perasan... Ramai gak kawan2 g3a aku kat ruang intenet nih rupanya.. tu pikir aku... pasal tu akhirnya aku menulis artikel nih...


=================================Gerai3Abdul================================



Semua org tau isu Kolej Universiti Insaniah (KUIN)... Isu AUKU telah di gunakan pada pelajar...

Semua org tau Ust Azizan di serang akhir2 nih.. Tapi bukan detail isu nih yg aku nak bukak kali nih..

Yang aku nak bukak kata2 Abg Mat Sabu pasal takutnya dia kalo sungguh Pas ganti umno...

Cerita KUIN & AUKU tu kita semua tau isu nya..
masalah kewangan yg jadi isunya... budak2 yg belajar kat situ tak cukup kemudahan..



Dan paling utama ramai gak tau yg barua2 umno yg baling bom petrol depan bilik HEP...

Ramai gak yg tau barua2 umno yg edar fliers kat depan mesjid lepas solat jumaat utk ajak budak2 KUIN berdemo menentang Ust Azizan...

Point aku kat sini ialah..
Bukan Ust Azizan yg hukum budak2 yg kena gantung tu.. Tapi pihak KUIN yg amik tindakkan bwh AUKU sampai budak2 tu digantung...



Ust Azizan keluarkan duit Negeri Kedah rm9 juta utk support KUIN...
Jugak cuba carik bantuan dari sumber lain utk selesai masalah kewangan KUIN..

Kos nak running KUIN rm 30juta... Jadi budak2 yg nak berdemo.. berdemo lah... apa ada hal nak berdemo... cuma silap paham akibat di cucuk umngok je...

Kalo student berdemo akibat salah paham pada Ust Azizan yg tanak backup budak2 yg di gantung pihak KUIN.. Itu normal...

Cuma yg peliknya apasal blog2 PR sendiri pun dah start bantai Ust Azizan mcm gaya membantai musuh? Ust Azizan hantar FRU ke? Polis?.. KAH KAH KAH... bangang..

Ramai member2 kat g3a aku percaya adalah golongan yg rajin membaca blog... Rasanya semua pernah terbaca beberapa blog PR pun hentam Ust Azizan akhir2 nih...



Antara yg aku nampak paling kuat menghentam Ust Azizan ialah blog tukartiub.. Blog tukartiub nih hishamuddin rais mengaku dia punya.. tapi ada 2-3 ekor penulis lain kat blakangnya sebenarnya...

Seronok betul tukartiub bantai Ust Azizan dari isu surau sampai la kes KUIN nih... Budak2 muda ingat hishamudin rais tu kononnya blogger bebas.. KAH KAH KAH...

Sebenarnya dia hardcore PKR... tapi berselindung di sebalik nama blogger bebas... Aku tanak bukak hal peribadi dia kat sini... Cuma kempen yg dia buat nih kempen stail umno... Kempen tikam menikam sesama sendiri tu perangai umno..



Ada jugak 2-3 ekor blog Pas dah terikut rentak bangang tukartiub... malas aku nak list blog pas yg mcm nih.. ngkorang lagi tau kot.. Sampai yg paling latest pemuda Pas pun ada sekor dua yg terikut ikut... Jadi buleh nampak tak kerisauan Abg Mat Sabu sebelum nih ada asasnya?

Aku bukan anti pada PKR...
Malah sbg rakyat Selangor, 80% aku sokong dgn dasar MB Khalid... Aku pun pegi 901 ari tu utk support brader anwar...

Tapi perangai 2-3 ekor si bangang jenis2 mcm nih cuba menjatuhkan satu demi satu pemimpin Pas secara sembunyik kat blakang blog akhir2 nih patut di tegur oleh pemimpin PR.. Terutama Anwar Ibrahim psl Anwar ketua...

Ini bukan lagi cerita kebebasan berkarya, tapi ini propaganda menjatuhkan pemimpin Pas yg dia rasa dia buleh jatuhkan.. Tok Guru Nik Aziz..? mampus dia tak berani.. KAH KAH KAH... bodek lagi ada... KAH KAH KAH... Mat Sabu? dok menyelit lagi ada... KAH KAH KAH...


Aku tanak detailkan semuanya, sbb karang byk nama2 org termasuk pemimpin yg tersangkut sama... byk pulak isu lain yg mungkin terbukak sama..

Aku jugak tanak letakkan gambar2 yg buleh menjadi bukti utk menjatuhkan imej org2 PR yg bangang mcm nih..

Dalam islam kita ada konsep tarbiyyah utk perbetulkan orang2 bangang yg buat kesilapan utk di perbaiki... Cuma ada jugak konsep perang pada pembawak fitnah...


Kepala blog yg paling bengong dlm isu Ust Azizan nih ialah tukartiub... Aku tak pedulik blog dia lagi glamer dari g3a.. Aku jugak tak pedulik hisham rais korum lama minum kopi ngan aku 7-8 thn lepas... Tapi kempen tukartiub menghentam ahli2 Pas akhir2 nih cukup terang & jelas... Aku tanak ulas atau buat spekulasi pasal agenda tukartiub... Biar masa yg tentukan segalanya....

Cuma akibat perbuatan mcm nih ada pulak blog2 yg tarok gambar Tok Guru Nik Aziz dah terikut sama kebangangan tukartiub.. Antaranya wartamaya, bloglistpolitik & byk lagi blog lain... KAH KAH KAH... bingai..

Buang je lah gambar Tok Guru & bendera Pas tu... kalo tau dek Tok Guru Nik Aziz perangai ngkorang hentam Ust Azizan sesedap rasa... free je kena "CELAKA"... KAH KAH KAH... mcm blogger malaysiawave sblom nih... KAH KAH KAH...

Untuk cerita lebih lanjut kesini gua promosikan  blog ni... bukan orang lain blog pr jugak.ha ha ha ha.

2 comments:

Isa said...

Salam bro;

Blog gua ada dalam senarai ke...??? cuba check... cuba check... hahahaha.

Isu KUIN nih bagi gua provokasi umprono jer... pasal tu gua tak sentuh langsung... lagipun gua sedang memerhati jer... paling gua bengang dengan blog pinkturtle... khabarnya ambil Master di UM tapi kepala hotak macam budak tak sekolah jer...

Gua salute pendirian Ustaz Azizan. Apa pun salute buat lu jugak bro... belasah jer apa yang patut...

KANDIS said...

cuping merah.... dah la ngko kopi artikel aku tak mintak izin...

dah tu ngko tuduh aku orang Ust Azizan yg mengamuk plak... KAH KAH KAH...

mmg mcm nih stail aku dgn org yg kurang ajar... cakap lembut2 tak jalan... kena cakap apa yg patut di cakap ngan org mcm tu...

satu gi aku bukan org Ust Azizan pun... aku org selangor...

KAH KAH KAH...

baik cepat ngko mintak izin & mintak maaf... KAH KAH KAH....

aku tunggu kat gerai3abdul....

Design by CUPING MERAH Visit Original Post Cuping2 Template